Allmänt

Dustin Homes kundtjänst – Exempel på när en säljorganisation inte fungerar

Dustin Home Kundtjänst

Jag var i kontakt med Dustin Homes kundtjänst angående en kampanj på en utgående dator. Datorn var tyvärr slut så jag mailade kundtjänst och frågade om de skulle få in datorn igen, och om fallet inte var så, så bad jag dem att rekommendera någon likvärdig produkt i sitt sortiment.

Mailsvaret blev väldigt kort att denna produkt är slut och den kommer inte att komma tillbaka.

Svar på första frågan men ingen rekommendation alltså. Jag ställer mig väldigt frågande till detta. Är Dustins Homes kundtjänst inte villiga att hjälpa kunderna? Är de inte tränade på att sälja till sina kunder? Inte ens till dem som frågar efter att få köpa? Eller har de sån tidspress att de faktiskt inte har tid att hjälpa potentiella kunder?

Jag mailade igen och frågade om de hade någon rekommendation. Inget svar.

Jag tyckte att det var väldigt lustigt och i rent undersökningsyfte så valde jag att ringa upp deras kundtjänst där jag hamnade i växeln. Där bad jag att få prata med Dustins kundtjänst och då jag blev kopplad till ångeravdelningen. Bekräftar det bilden av att Dustin Home har en väldigt lustig inställning till sina kunder eller var det bara ett misstag?

I vilket fall som helst, efter att ha blivit kopplad till rätt avdelning och återigen redogjort för ärendet, att datorn är slutsåld och att jag undrar om de kommer få in nya på lager, och ytterligare en gång frågade jag om en rekommendation. Jag fick ingen ursäkt, ingen rekommendation utan bara ett konstaterande att datorn är slut. No shit?

Det här är naturligtvis inget katastrofalt bemötande från Dustins kundtjänst och jag förstår att många har blivit behandlade på mycket värre sätt av olika kundtjänster. Det som retar mig i det här fallet är oviljan att hjälpa kunden och oviljan att öka företagets vinst.

Jag kan konstatera två saker. Det blir ingen dator från Dustin Home i framtiden och blir tal om börsnotering så håller jag mig borta, och råder alla mina vänner att göra det samma.

Uppdaterat:
Jag kan nu uppdatera med att Dustin Home har lagt ut sin kampanj igen men istället för 6490 kr så får man nu den till ”kampanjpriset” 7399 kr.

About the author

artoo