Allmänt Elektronik Teknik

Mobilabonnemang utan bindningstid

Written by artoo

Det är många som efterfrågar mobilabonnemang utan bindningstid eftersom de vill kunna ringa, surfa och sms:a till ett bra pris utan att behöva skriva på kontrakt för flera månader framöver. Majoriteten av mobilabonnemang kommer med en bindningstid, vilket gör det svårt att testa ifall det faktiskt lever upp till ens behov. I värsta fall är man fast med ett mobilabonnemang som inte passar.

Vimla mobilabonnemang

Jämförelsesidan mobili.se har samlat in information om olika mobilabonnemang och presenterar det på ett lättförståeligt sätt. För mobilabonnemang utan bindningstid rekommenderar de bland annat operatören Vimla. Det är Telenors lågprisabonnemang och använder samma mobilnät som Telenor, vilket innebär att täckningen är bra över hela landet. Faktum är att 99,9 procent av hela Sveriges befolkning kan få bra täckning med Vimla.

Vimla är en mycket populär operatör av flera olika anledningar. Utöver den bra täckningen garanteras det alltid fria samtal och SMS. Abonnemanget kommer även i flera olika paket som gör det enkelt att välja ett som passar. Vimla har vunnit priset Årets Operatör fyra år i rad på Telekomgalan 2017, 2018, 2019 och 2020.

Det brukar även erbjudas stora rabatter regelbundet, så det kan vara värt att besöka jämförelsesidor för att se vad det är kampanj på. Vimla har även rabatter för pensionärer och studenter.

Surf och uppgraderingar

Med Vimla är det mycket enkelt att själv välja hur mycket surf som behövs. Eftersom det kan vara svårt att uppskatta hur mycket man surfar så går det även att ändra surfmängden genom att logga in på sitt konto.

På abonnemangen med de lägsta surfnivåerna (upp till 50 GB) går de att spara upp till 100 GB surf i 12 månader. Den högsta nivån 100 GB i månaden tillåter inte att du sparar surf.

Enligt EU-reglerna så fungerar surf utomlands på precis samma sätt som om man vore i Sverige. Surfpotten kan med andra ord användas vid resor i EU-området – vilket är perfekt för dig som pendlar till våra närmaste länder. Samma sak gäller för SMS och samtal.

Flexiblare mobilabonnemang

Mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid är helt enkelt ett mer flexibelt val. Att binda upp sig på långa kontrakt och inte få lämna när man vill känns idag omodernt. Det är framförallt unga människor som är vana med streamingtjänster som känner att de vill ha mer flexibla alternativ för nödvändiga saker som mobilabonnemang.

På grund av den efterfrågan har Vimla marknadsfört sig mot en yngre målgrupp, men människor i alla åldrar kan dra nytta av deras flexibla mobilabonnemang. De har till och med rabatter för pensionärer.

Det finns inte heller någon uppsägningstid på deras abonnemang, utan om man vill säga upp abonnemanget sker det direkt och utan dröjsmål. Det fungerar med andra ord precis som med ett kontantkort, med fördelen att man inte själv behöver fylla på kontantkortet manuellt.

About the author

artoo