Allmänt

Teckna inte en försäkring utan att tänka på detta

Written by artoo

Är det dags för en hemförsäkring eller olycksfallsförsäkring? Det finns några bra saker att tänka på i valet av försäkring. I djungeln av försäkringar är det bra att jämföra mellan olika bolag för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Hemförsäkring

Hemförsäkringen är en nödvändig försäkring som du bör ha. En hemförsäkring kan ses som ett paket som består av olika delar där varje del är viktig. Denna typ av försäkring behövs oavsett hur din boendesituation ser ut. Den är till för att skydda ditt hem och dina saker. Börja med att göra en övergripande analys över din livssituation genom att fundera igenom ditt levnadsmönster och se om det finns några risker eller om det finns osannolika risker. Det är sedan viktigt att se vad som ingår i försäkringen. Kanske behöver det läggas till en tilläggsförsäkring. Här är det viktigt att inte teckna tillägg av rädsla utan var realistisk och saklig. Är det fler än du i hushållet är det bra att kolla att försäkringen gäller alla i familjen.

För att inte bli underförsäkrad är det bra att räkna ut vad din egendom är värd. Försäkringsbolaget kan hjälpa till om det blir svårt. Ersättningen kan nämligen bli lägre om det är för lågt försäkringsbelopp. Läs också igenom försäkringsvillkoren noga och se efter vad det kan finnas för regler när det kommer till att förebygga och begränsa skador. Var inte rädd för att ställa frågor om det är något som är det minsta otydligt i villkoren. Det kan vara intressant att veta om det ingår olycksfallsförsäkring och reseförsäkring i hemförsäkringen. Kontrollera vad självrisken ligger på, då den kan vara olika beroende på bolag. Jämför hemförsäkringar på Jämför Försäkring för att hitta den bästa försäkringen som passar bäst för dig utifrån din livssituation.

Barnförsäkring

Detta är såklart ingen försäkring som alla behöver, därför håller vi denna sektionen kort. Du som har barn bör se till att den barnförsäkring som du idag har täcker allt det som är viktigt för dig att den ska teckna. Det kan du göra på hemsidan Barnförsäkringar som ger dig en enkel översyn över vilka barnförsäkringar som kan vara värda att kolla lite extra på.

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring kan ge ersättning om du drabbas av en kroppsskada som är oförutsedd. Ersättningen baseras på försäkringsbeloppet och beloppet sänks med stigande ålder. Försäkringen kan också ge ersättning om skadan är bestående. Några tips när en olycksfallsförsäkring ska tecknas är att se över hur försäkringen fungerar. En del aktiviteter omfattas inte av försäkringen. Fundera över vilket belopp du ska teckna. Känns det svårt så fråga försäkringsbolaget. Om det skulle vara så att du är sjuk eller har varit bör du kolla om du får teckna en försäkring. Se till att noga jämföra olycksfallsförsäkring för att få en bild av vad kostnaden blir. Värt att veta är att en olycksfallsförsäkring i en del fall ingår i hemförsäkringen. Kolla om så är fallet innan du tecknar en ny.

About the author

artoo