Hälsa

När ska man dricka proteinpulver / proteinshake?

proteinshake proteindryckKroppen behöver protein inom 30 minuter efter att du har avslutat träningspasset. Detta innebär alltså inte att din mun behöver smaka på proteinshake/proteindryck  inom 30 minuter utan det innebär alltså att kroppen vill ta upp proteinet inom 3o minuter. Att få i sig en proteinrik måltid snabbt kan vara svårt du behöver strechta, duscha, ta dig hem samt laga/värma maten.

Det behöver nödvändigtvis inte vara proteinpulver som du stoppar i dig men många ser det som den enklaste lösningen då alla inte har lust att sitta och mumsa kycklingfilé i  omklädningsrummet. Om du väljer att använda proteinpulver så se till att använda det bästa proteinpulvret som är Whey 80. Protein är protein. Det finns inget mirakelprotein så slösa inte bort dina pengar i onödan!

Så när ska jag dricka mitt proteinpulver / proteinshake?

Dricka halva proteindrycken före träningspasset och dricka halva proteinshaken efter. En del rekommenderar att gå runt och sippra på proteindrycken under passet men för mig är det viktigt att kunna genomföra passet med full fokus på övningarna. Halva före, halva efter. That’s it!

 

About the author

artoo