Allmänt

Hur man buktalar? – Läs de hemliga tipsen här!

Det är många som vill lära sig hur man buktalar, och det är faktiskt lite enklare än vad man kan tro. Här har du en snabb och enkel guide på hur man gör.

Dra in ett stort andetag och fyll dina lungor med luft. Stäng sedan delvis igen din hals genom föra tillbaka tungan till den mjuka delen av gommen. Nu ska du använda din diafragma och pressa ut sakta. Blås sakta ut luft och försök att prata. Vad som händer om du gjort det på rätt sätt är att rösten fastnar nere i halsen och inte har någonstans att ta vägen. Det kommer ut ett märkligt ljud vilket kommer få folk att undra var det kom ifrån.

Testa också att grymta och göra andra ljud för att leka med detta. Hela tricket ligger i att ha bra kraft i diafragman.

Hur man buktalar

För att utveckla det hela ännu mer kan du göra följande:
Börja göra att grymtande ljud. Stäng sedan av halsen på samma sätt som jag beskrev ovan, använd diafragman och grymta några gånger.
Ta ett djupt andetag. Fortsätt att ha tungan på samma sätt som tidigare och andas ut långsamt, tryck ut med diafragman och uttala ett långt AAAAAHHHHHH!! Det behöver inte vara så högt.
Håll tillbaka rösten i din hals, låt den inte komma ut ur munnen eller näsan. När du lyckats göra detta på ett bra sätt så testa att byga ut ”AAAHH” mot ord som t.ex ”hej då” eller ”äta mat” etc.
Kom ihåg att hålla in din röst i halsen och tryck upp ljud med diafragman.

Lycka till med detta, hoppas du lär dig hur man buktalar! Har du några andra tips så dela gärna med dig i kommentarerna nedan!

 

 

About the author

artoo