Sport

Träningscyklar och motionscyklar – Bäst i test

traningscykel
Written by artoo

Som ni kanske vet vi det här laget är jag inget stort fan av att träna utomhus. På sommaren har jag inget emot att spela lite fotboll, ta en joggingtur eller ta cykeln till jobbet, men eftersom att vi bor i en av världens nordligaste länder och det alltför ofta är kallt och mörkt ute så gilalr jag att ta träningen inomhus istället.

Jag har börjat bygga upp ett litet eget gym hem med både motionscykel, skivstång och löpband. Det bästa med att ha en träningscykel hemma är att man har 10 sekunder till gymmet och att man kan träna när som helst: innan man ska sova, på morgonen, när man tittar på TV, när man jobbar (!) osv.

Jag har testat mer än en motionscykel, vid det här laget har jag nog testat 4-5 st för att kunna avgöra vilken som passar mig bäst. Man kan tydligt se skillnad i kvalite på dem, då vissa känns väldigt plastiga och vissa träningscyklar känns stabila.

Min favoritrutin

Min rutin för cyklingen brukar vara att jag när jag kommer hem efter jobbet så hoppar jag i träningskläderna och sätter mig på min träningscykel och tittar på senaste avsnittet av Game of Thrones eller House of Cards. Helt perfekt!

Några av de träningscyklar jag testat:

Enklare träningscyklar:

  • NORDIC 110 Motionscykel – Den här var riktigt billig (cirka 1500kr) och känslan var helt okej trots det låga priser
  • Tulsa Motionscykel – Ligger också kring 1500kr och precis som ovan får man mkt cykel för lite pengar

Mer avancerade träningscyklar:

Casall Bike Infinity 1.3 B – Det här är en mkt mer avancerad träningscykel och man känner tydligt att det är bra kvalitet. Priset ligger på cirka 7000kr

About the author

artoo