Sport

Löpband och gåband test

löpbandDet värsta jag vet är att ge sig ut tidigt en mörk vintermorgon för att träna. Jag har testat det mesta: ta bilen till gymmet, ut och åka skidor, åka skridskor, ut och gå osv. Men det finns inget som slår att ha sitt eget löpband eller gåband hemma. Såhär ser er vanlig dag ut nuförtiden:

Jag vaknar vid 06:30 och sätter mig och mediterar i 3 minuter. Det får mig att slappna av och se om jag har några eventuella störningar i kroppen. Sedan kokar jag mig en kopp stark kaffe för att sätta igång systemet. Därefter hoppar jag på löpbandet och springer i 45 minuter. Det som är extra bra är att jag valt ett löpband som är höjbart och sänkbart så jag kan välja om jag vill springa i uppförsbackar eller inte, det är riktigt bra och gör mig extra trött om jag vill tröttta ut mig. Jag har testat flera olika gåband för att se vilket som är bäst och jag har svårt att se några större skillnader på dem om jag ska vara ärlig, det kommer nog med tiden, vilka som är mest hållbara.

Däremot så ser man stor skillnad mellan gåband och löpband, de första funkar bara med lättare jogging medan de andra funkar även om du springer 25 km/h (!).

Här är några exempel på olika band du kan köpa:

Gåband 700 T – Kostart bara kring 5000kr avsett för att jogga lätt eller gå

Ablica Löpband Trex 7  Billigt löpband bed bra kvalite, kolla om du hittar rea produkter, kan ligga på cirka 6000kr

Nordictrack T 12.2 – Mycket bra löpband som du kan hitta på nätet för cirka 10 000kr

About the author

artoo