Internet

Mobilabonnemang som har fri surf

Written by artoo

Det är långt ifrån alla operatörer som erbjuder fri surf i sina abonnemang. Fördelarna med dessa är däremot många, bland annat för dig som vill använda din telefon som hotspot. På detta vis sparar du pengar eftersom du inte behöver teckna ett separat bredbandsavtal.

Vilka abonnemang med fri surf är bäst?

Det är mer eller mindre tre operatörer som har fri surf idag: 3, Fibio och Chilimobil. Hos 3 är kostnaden högre medan Fibio är lite mer rimligt prissatt. Chilimobil är ett rätt bra alternativ om du går med på lite lägre hastighet, särskilt i de billigaste abonnemangen. Då kan du dessutom pressa ned priset ganska rejält jämfört med de andra alternativen.

Vi kan däremot inte svara på vilket abonnemang som är bäst då det handlar om dina preferenser och behov. Här gäller det alltså att göra en bedömning utifrån pris och hastighet, bland annat genom att se över vilka appar och tjänster du använder.

Laddar du ned innehåll kan du titta på det när den sparas på hårddisken, men om du streamar krävs det en högre bandbredd.

Fri surf har blivit allt mer attraktivt för användarna

Det är inte ovanligt att använda mer än 100 GB data i månaden idag. På grund av detta har efterfrågan för obegränsade abonnemang ökat rejält, även om det ligger i operatörens intresse att få kunderna att köpa mer surf.

Fri surf är inte alltid fritt

Telia var inblandad i en mindre skandal under 2016 när det handlade om obegränsad surf. I en kampanj meddelade de att kunder kunde få fri surf på sociala medier, däremot skulle det kosta extra att navigera andra sajter på nätet. Som tur är blev detta endast ett minne blott, men metoden har använts i flera andra länder världen över.

På sätt och vis kan samma jämförelse göras med hastighetsbegränsade abonnemang. Även om detta inte är lika allvarligt är det fortfarande en begränsning som många inte är villiga att gå med på.  

About the author

artoo