Hälsa

4 anledningar till att välja cykeln

Written by artoo

Att cykla mer till vardags är en fantastisk källa till motion. Som träning är cykling lågintensiv och skonsam för kroppen. Du får bättre kondition och orkar mer. Dessutom minskar risken att drabbas av hjärt-och kärlsjukdomar.

Att välja cykeln blir lättare om du har en bra cykel som du trivs med. Har du inte hittat den än? besök cykelaffären TCMCykel som har många olika modeller. Behöver du lite hjälp i backarna kan exempelvis en hybridcykel vara ett alternativ.

Här kan du läsa fyra inspirerande anledningar varför du ska cykla mer.

1. Cykelpendla och få bättre hälsa

Finns det möjlighet att cykla till jobbet är det en rejäl vinst för hälsan. Kommer du upp i 60 minuters cykling per går det undvika flera vanliga av hjärt-och kärlsjukdomar. Har du svårt att hinna med att träna på fritiden är cykelpendla ett perfekt alternativ. Du använder restiden till att träna regelbundet.

2. När du cyklar regelbundet orkar du mer

När du cyklar får både hjärta och lungor arbeta. Det leder till att både starkare hjärta och att kroppen syresätts mer. I takt med att konditionen blir bättre kommer du också uppleva att du känner dig piggare. Att du upplever du orkar mer är också för att cykla frigör endorfiner.

3. Skonsam träning stora delar av kroppen

Med rätt cykel får du en skonsam träning, cykla är framför allt skonsamt för leder och knä. Det gör det till en bra motionsform för dig som tycker att jogga sliter på kroppen. Även om du främst tränar benens muskler får även bålen och överkroppen träning.

4. Möjlighet att spara tid, pengar och miljön

Att cykla i stället för att ta bilen eller åka kommunalt kan spara dig tid beroende på vart du bor. Det sparar även pengar när du slipper tanka eller köpa pendelkort. Vintertid går det att byta till vinterdäck på cykeln för att minska risken för halkolyckor. Att använda reflexer vintertid är ett måste för att ta dig fram säkrare. När du väljer cykeln framför bilen gör du även miljön en stor tjänst.

About the author

artoo