Internet

Backlinks – Så här fungerar backlinks för SEO

Written by artoo

Backlink seo är en process för att optimera en webbplats i syfte att öka dess placering på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Ju högre en webbplats rankas, desto större är sannolikheten att den besöks av potentiella kunder. Du kan Köpa länkar från Mr Authority och även läsa mer om backlinks i deras guide.

Vad är backlinks?

Det finns många faktorer som bidrar till en webbplats ranking, men backlinks är en av de viktigaste. En backlink är helt enkelt en länk från en annan webbplats till din webbplats. Ju fler högkvalitativa bakåtlänkar din webbplats har, desto större är dina chanser att rankas högt i SERP.

Hur får man backlinks?

Det finns några olika sätt att få backlinks. Ett sätt är att skapa bra innehåll som andra webbplatser vill länka till. Det kan vara allt från informativa artiklar till användbara handledningar. Om vi-sidor är också ett bra sätt att få backlinks, eftersom många webbplatser länkar till dem för att ge mer information om företaget.

Ett annat sätt att få backlinks är att delta i forum och kommentera blogginlägg. När du lämnar en kommentar ska du se till att inkludera en länk tillbaka till din webbplats. Detta visar författaren till inlägget att du är expert på ämnet och att din webbplats är värd att länka till.

Slutligen kan du också skicka in din webbplats till kataloger. Detta är ett utmärkt sätt att få högkvalitativa bakåtlänkar, eftersom de flesta kataloger endast listar webbplatser som de anser vara av hög kvalitet.

Backlink seo är en process som kan ta lite tid, men det är väl värt det i slutändan. Genom att öka din webbplats rankning kan du locka fler potentiella kunder och öka dina chanser att göra en försäljning.

Om du inte är säker på hur du ska komma igång med backlink seo finns det gott om resurser tillgängliga på nätet. Du kan hitta handledningar, artiklar och till och med programvara som hjälper dig att få ut det mesta av denna process. Se bara till att göra din forskning så att du väljer rätt metod för din webbplats.

Så här bygger du backlinks

Att få högkvalitativa backlinks är bara halva kampen. När du väl har dem måste du se till att de pekar på sidor på din webbplats som är relevanta för det de länkar till. Om en backlink pekar på en sida som inte är relaterad till ämnet för den webbplatsen som den länkar till, kommer det inte att göra dig någon nytta.

Det bästa sättet att se till att dina backlänkar pekar på relevanta sidor är att använda ankartexter som innehåller nyckelord. Detta är den text som visas i hyperlänken när någon klickar på den. Den bör vara beskrivande och relevant för den sida som den länkar till.

Om du till exempel säljer skor kan din ankartext vara ”köp skor online” Detta talar om för sökmotorn vad sidan handlar om och hjälper den att förstå hur relevant backlänken är.

För att få ut det mesta av din backlink seo-kampanj måste du se till att du bygger upp länkar gradvis. Om du försöker bygga för många länkar på en gång kan det sluta med att du straffas av sökmotorerna.

En bra tumregel är att börja med en eller två länkar per vecka och sedan öka antalet i takt med att din webbplats rankning börjar förbättras. Du bör också se till att ankartexten du använder är rik på nyckelord så att den hjälper sökmotorn att förstå vad din sida handlar om.

När du först börjar bygga backlinks är det viktigt att fokusera på kvalitet framför kvantitet. Med andra ord ska du inte oroa dig för att få många av dem. Skaffa bara några få av hög kvalitet och arbeta sedan på att förbättra deras relevans. Med tiden kan du lägga till fler backlänkar i takt med att din webbplats rankning förbättras.

About the author

artoo