Allmänt

Hur man joddlar

Det är förvånansvärt hur många som vill lära sig hur man joddlar. Det är ju ofta någon man bara ser på film och i olika serier, men joddling är nu något som blivit mer och mer populärt.
Och att du antagligen hittade hit från Google bevisar detta ytterligare. Joddling kommer från alpländerna och användes för att kommunicera med varandra förr i tiden och i viss mån även idag.
Det finns ganska många joddlar i Sverige, en av de kända är t.ex Siw-Marie Andersson som fört in joddlingen i Svenska kyrkan.

Hur man joddlar

Men du är inte här för att lära dig om historian kring joddling utan du vill ju veta hur man joddlar och det ska du snabbt och enkelt få reda på.

1. Det bästa och snabbaste sättet är att leta reda på någon som är duktig på joddling och betala för att bli elev hos denne.  Testa att googla runt lite och se om du kan hitta någon som är grym på joddling!

2. Det är viktigt att ha en bra kondition så se till att träna regelbundet. Löpträning på minst 40 minuter per gång och även gång med snabb takt 1 timma åt gången är något som förbättra konditionen.
Joddling är faktiskt fysiskt krävande så se till att hålla dig fysiskt fit.

3. Sjung så mycket som möjligt, våga experimentera med både bröst och huvudklang. Träna träna träna!

4. Titta på Youtubevideor om joddling och härma joddlar du hör där, lyssna och härma, lyssna och härma.

Här kan du läsa mer om hur man joddlar. Wikipedia.

Lycka till!

About the author

artoo