Teknik

Selfiepinne / Selfie Stick – Vad är det och hur funkar den?

Selfiepinne. Det kanske är första gången du hör ordet men absolut inte sista gången. Fler och fler lovordar selfie sticken och den omnämns i allt fler internationella tidningar.

Jag har faktiskt inte sett några svenska tidningar omnämna selfie sticken ännu men stora tidningar som Daily Mail, Buzzfeed, ForbesVougeBusiness Insider, skriver om ”the rise of the selfie stick” och ”Snart kommer alla att ha en selfie stick”.

selfie stick sverige

Vad är en selfiepinne?

En selfie stick är som en förlängd arm som hjälper dig att ta selfies på ett innovativt och roligt sätt. Även kallad en monopod. Många väljer att koppla en storts blue tooth-avtryckare till pinnen för att kunna trycka av fotot på avstånd. Annars väljer man bara nedräkning inne i fotoinställningarna.

Selfie sticken fungerar lite som en klassisk teleskopkikare genom att man kan fälla ned den så att den tar mindre plats. När du sedan fäller ut den så är den ca 4 gånger så lång. Min är ca 20 cm lång när den är nedfäld och straxt under 80 cm när den är full utfälld.

Hur fungerar en selfie stick?

Så här använder du din selfie stick

  1. Sätt fast telefonen i fästet på din selfie stick
  2. Vinkla kameran för bästa bild
  3. Ställ in telefonen på nedräkning, alternativt koppla en bluetooth sändare till selfie stick
  4. Ta bilden!

När är selfiepinnen användbar?

Ett utmärkt exempel är när man är ute och reser. Om du reser med familj och vänner så är det enkelt att få med alla på bilden, samt bakgrunden! Reser man ensam så kan man göra som Alex Chacon gjorde med sin selfie stick nedan.

selfie stick 360 alex chaconAlex Chacon blev YouTube kändes efter att han satte en GoPro kamera selfie stick och tog foton i 360 grader.

Vart kan man köpa en selfie stick i Sverige?

Det var faktiskt svårare än jag trodde att få tag på en selfie stick. Jag var i kontakt med tre olika butiker innan jag fick tag på SelfieButiken som hade produkten i lager.

About the author

artoo